Galeria

p_5.jpg

Wirtualny spacer

 

wirtualny spacer

Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego współorganizuje z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” w dwóch kategoriach: najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz najlepsza potrawa regionalna.

 

Produkty będą oceniane w następujących kategoriach:

I. Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego (np. mięso, ryby, drób, wędliny, mleko, sery, farsze, miód i jego przetwory)

II. Produkty regionalne pochodzenia roślinnego ( np. owoce, warzywa, konfitury, powidła, marmolady, octy, marynaty, soki, zakwasy, maki, kasze, chleby i inne wypieki)

III. Napoje regionalne (alkoholowe i bezalkoholowe)

IV. Inne produkty regionalne w szczególności łączące produkty roślinne ze zwierzęcymi ( np. farsze)

Kategoria: najlepsza potrawa regionalna (przystawka bądź zupa, danie główne), skierowana jest dla firm gastronomicznych oraz gospodarstw agroturystycznych.

Zgłoszenia należy dokonywać do 21 czerwca 2010 roku.

Dokumentacja konkursowa dostępna jest na stronach Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego: www.lubelskie.pl, bądź na stronie internetowej Polskiej Izby Produktu Regionalnego
i Lokalnego: www.produktyregionalne.pl.

Wszystkich zachęcamy do udziału. W każdym konkursie są cenne nagrody rzeczowe.

Dodatkowo w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” wśród nominowanych
w finałach regionalnych produktów, Kapituła Konkursowa dokona wyboru produktów odznaczonych statuetką „Perła 2010”.

Joomla Templates by Joomla51.com